29. jan. 2010

Kariusskjerf og Hello Kitty pulsvarmere

Må vise fram Kariusskjerfet mitt, det er mykt og godt og kan snurres mange ganger rundt halsen om du vil. Syns Delight garnet var litt ekkelt å strikke med siden det er litt variabel tykkelse på garnet, men det er kanskje en vanesak... Kariusskjerf nr. 2 er allerede på pinnene, det strikkes i Hifa 2, så får vi se hvordan det blir til slutt.
Detaljer:
Størrelse: OneSize
Pinner: 4 mm
Garn: Drops Delight
Forbruk: 100 g


Hello Kitty pulsvarmerne er strikket til Lille Rosin sin hobbykalender 2010, mønsteret har hun laget selv. Jeg brukte litt tid på å fundere på hvilket garn jeg skulle bruke, valget falt på Hifa 2 fordi det hadde jeg i sånne Kittyfarger. Det ble ikke helt sånn som jeg hadde tenkt, derfor endte de en tur i vaskemaskinen. Tovet lett på 40 grader. Til slutt kan jeg jo legge til at maskesting ikke helt er min greie... (derfor ble det bare Hello Kitty på den ene pulsvarmeren). 

Detaljer:
Størrelse: liten damehånd
Pinner: 4 mm
Garn: Hifa 2 + div. rester
Forbruk: 35 g

Strikket så langt i 2010: 245 g
Kjøpt så langt i 2010: 300 g

24. jan. 2010

Hemmelig venn januar

Jeg meldte meg på hemmelig venn på Hobbyboden også for januar, og i går når vi kom hjem etter snartur til Molde lå denne pakken i postkassa :)
Pakken inneholdt garn, knapper, en lueoppskrift, litt scrappestæsj, kaffe og sjokolade. Fabelgarnet tror jeg skal bli ankelsokker til meg selv, eller kanskje et nytt kariusskjerf? Mulig jeg prøver Safirgarnet til lueoppskriften eller kanskje det blir et par votter, og bomullsgarnet blir nok en kopptue en vakker dag :)



Hintet som fulgte med pakken var "Takk for sist" - jeg ble ikke så veldig klok av det... Er min januarvenn "gamle kjente" fra Trøndelag, noen fra strikkekafeen i Molde før jul eller er det en av mine nye venner i den store bloggverden...? Jeg aner ikke! Uansett; tusen takk for en kjempefin pakke til min hemmelige venn.


20. jan. 2010

Nye kort i postkassa

Det er kjekt å få andre ting enn regninger i postkassa, og den siste uka har jeg fått kort fra Hong Kong, Canada, Japan og Tsjekkia. Flere av kortene jeg har fått kan du se på Flickr.
Linkene over bildene tar dere til mer informasjon om motivet på kortet.













Og i dag sender jeg avgårde 4 kort til Nederland, Sveits, Russland og USA. Happy postcrossing!

17. jan. 2010

Fullførte prosjekter

Har meldt meg på et par alonger (= fellesstrikking) på Hobbyboden, blant annet Iris sin "Ingen bønn". Ingen bønn går ut på å slanke garnlageret sitt, her er det førstemann til strikkede/heklede 10 kg som gjelder. Kjøper du garn skal det trekkes fra på det du har strikket. Jeg har ikke noe stort garnlager, så jeg må faktisk kjøpe garn for å få strikket 10 kg. Ikke at det er noen sjanse for at jeg kommer opp i slike mengder på et år...

Jeg har strikket mine første votter ever, det var ikke så vanskelig som jeg trodde :)
Vottene ble strikket på noen timer (fordelt over et par kvelder) og tovet i vaskemaskin i går. Tova de på 40 grader sammen med en dongeribukse. De kunne nok ha vært tovet enda litt mer, men da hadde de ikke passet til meg lenger. Oppskriften fant jeg her.



Detaljer for spesielt interesserte:
Størrelse: Dame
Pinner: 6 mm
Garn: Fritidsgarn fra SandnesGarn
Forbruk: 90 gram


Fullført er også julegaven til min kjære lillebror, Øyvin. Det gikk utrolig kjapt å strikke disse ankelsokkene, så slike blir det flere av etterhvert. Sokkene ble sendt på fredag og i går fikk jeg telefon fra en fornøyd Øyvin, sokkene passet perfekt!



Detaljer:
Størrelse: ca 43
Pinner: 3 mm
Garn: Fabel fra Drops
Forbruk: 40 gram (hvorav 20 gram er strikket i 2010)

Strikket så langt i 2010: 110 gram
Kjøpt så langt i 2010: 300 gram


10. jan. 2010

Nye prosjekter på pinnene

Jepp, jeg har flere nye prosjekter på pinnene. Julegaven til Øyvin min store, lillebror; et par ankelsokker (han fikk oppskrift, garn og strikkepinner innpakket til jul), jeg er halvveis på mitt første Karius skjerf/sjal og så snart jeg er ferdig med ankelsokkene skal jeg begynne på Hello Kitty pulsvarmere fra Lille Rosins Hobbykalender 2010 på Hobbyboden. I tillegg ligger det en og annen fjorårsufo rundt omkring som venter på å bli fullført...



Skal begynne å felle på Kariusskjerfet. Fargene kommer best fram på bildet til høyre.



Teodor liker ikke vinter, masse snø og kuldegrader (som matmor). Han venter på og drømmer om vår og sommer, musejakt og en og annen fuglestek, å kjenne gress under potene istedenfor den kalde snøen. Jeg drømmer ikke om musejakt og fuglestek, men sol og varme nok til å tine opp en vinterfrossen kropp. Morgenkaffe på terrassen, grilling og lange kvelder ute... Måtte våren snart komme (for da er sommeren rett rundt hjørnet)!



Flere som venter på varmere dager?

9. jan. 2010

Ønsker for 2010

Det har så langt vært en rolig start på det nye året, juletreet røyk ut for et par dager siden og det meste av annen julepynt har også funnet plassen sin i esker og skap.

Det nye året bringer nye muligheter, mest av alt ønsker jeg at alle mine kjære og nære holder seg friske også i 2010. I tillegg håper jeg at jeg i løpet av året kan begynne å snuse på arbeidslivet igjen, at form og helse samarbeider med meg om det - ingenting hadde vært kjekkere. Jeg håper på to fine ferier i år, mamma og pappa tar med seg barn og svigerbarn en uke til varmen i mai/juni (destinasjon ikke bestemt enda) og i august går turen til varmen igjen, denne gangen sammen med Inges to døtre; Sandra og Stine (litt usikker på reisemål her også, men vi snuser på Kreta og Fuengirola).

Året kommer helt sikkert til å by på en en nødvendige dose med overraskelser, forhåpentligvis blir det flest av det gode slaget.