23. feb. 2010

Luestrikking og litt til

En begynnende strikke-lue-dille er muligens på vei... Jeg har iallefall strikket og fullført to luer på uvanlig kort tid til meg og være, en halvbaggy variant av Evalua og en Button-tab hat. I tillegg har jeg strikket min første Calorimetry, slike blir det flere av.

Det er ikke alltid jeg kan telle så langt som til fire, derfor ble ikke Evalua helt slik som oppskriften skulle tilsi...
Oppskriften fant jeg en eller annen plass i bloggen til Eva.


Detaljer:
Størrelse: Stor og halvbaggy
Pinner: 4 mm
Garn: Viking sportsgarn
Forbruk: 78 g


Ferdig med Evalua, hoppet jeg over på neste lue. Har hatt planer om å strikke denne lua lenge, men det har alltid dukket opp noe annet spennende jeg bare måtte begynne på og gjøre ferdig først. Søk etter Button-tab hat på Ravelry om du vil ha mønsteret.


Detaljer:
Størrelse: voksen
Pinner: 4,5 mm
Garn: Toppull fra SandnesGarn
Forbruk: 50 g


Calorimetryen ble til innimellom ostekakelaging fredags morgen, kjapp og enkel strikk. Mønster fant jeg oversatt til norsk her (og orginalen finner du her).

Detaljer:
Størrelse: Akkurat passe til meg.
Pinner: 4
Garn: Toppull fra SandnesGarn
Forbruk: 22 g


I tillegg har jeg fullført det som skulle bli et tovet kjærestesitteunderlag. Jeg har strikket 50 gram på det etter nyttår. Sitteunderlaget ville ikke toves, kjørte det først i vaskemaskinen på 40 grader, så en tur på 60 grader før jeg i irritasjon over manglende kryming kastet det i tørketrommelen en time... Hva skjedde? Fint lite! Uansett så ble det ikke slik jeg hadde tenkt, så nå brukes det som rygg/rompevarmer i bilen.

[Bilde av "sitteunderlag" kommer]

Detaljer:
Størrelse: stor
Pinner: husker ikke
Garn: Iglo fra TrysilGarn
Forbruk: Totalt 350g, 50 g etter nyttår 

Garnlageret har dessverre økt noe siden nyttår, så jeg ligger langt på minussida i "Ingen bønn" alongen til Iris på Hobbyboden... Om jeg har noen konkrete planer for det innkjøpte garnet?? Njæhh... kjekt å ha er det vel noe som heter ;o)


Strikket så langt i 2010: 445 g
Kjøpt så langt i 2010: 2550 g


6 kommentarer:

amylin sa...

Så fine luer og calarometry du har strikket. Joda, her er jeg også nesten på minussiden. Vi får bare strikke på.

Wenche/chawo sa...

Flotte luer og calarometry,du har strikket.

Hege sa...

Så flotte luer du har strikket :)

aMaLiDa sa...

Akkurat det jeg trengte....Noe som ikke tok så lang tid :) Har strikket meg en Calorimetry nå i kveld :)Kjempefine luer du har strikket !!!

marit80 sa...

Så mye fint du strikker, likte spesielt den øverste luen :o)

Cino sa...

Så flotte luer du har strikket! Og calorimetrien så fin ut. Jeg har også en slik, og min ble litt bred. Synes formen din så mye bedre ut.