17. aug. 2009

Rustne strikkeferdigheter

Hvis en kan kalle det strikkeferdigheter i det hele tatt da... Jeg vil lære meg å strikke på "ordentlig", derfor har jeg leita meg fram til små og forholdsvis enkle prosjekter som det ikke tar en evighet å gjøre ferdig. Det er iallefall en grei begynnelse.

Prosjekt 1: Mobilsokk. Selv om det sto at dette var en enkel oppskrift måtte jeg ringe til bestemor et par ganger før jeg skjønte oppskrifta... *litt flau*. Etterhvert gikk det veldig greit, så plutselig hadde jeg strikket 4! stykker. Strikket på tynne pinner, 2,5 om jeg ikke husker helt feil og garnet jeg har brukt heter Alpaca. Oppskriften er fra Drops Design.


Prosjekt 2: Kjøkkenklutene eller "kopptuan" som jeg kaller det var enkle og kjappe å strikke. De er strikket på pinnenr. 4 og jeg har brukt dobbelt garn, 1 tråd Mandarin Petit og 1 tråd Cotton Lux. Oppskrift på kopptuan fant jeg i bloggen til Ronille.Prosjekt 3: Denne duskelua er foreløpig det siste jeg har strikket, og det var denne som var årsaken til at jeg måtte ta en ufrivillig strikkepause pga. vond pekefinger... Mulig jeg strikker litt hardt/stramt. Lua er i størrelse 3-5 år og jeg er dessverre (eller kanskje takk og pris?) for "tjukk i hue" til denne, det er heller ikke noen andre som egner seg som modell til denne i nærheten. Denne er strikket med dobbel tråd på pinnenr. 4, garn: Baby Ull. Oppskriften finner du i bloggen til Maja.


Jaja, det er iallefall gøy å strikke litt innimellom andre ting :)

2 kommentarer:

Anne Grete sa...

Så fin lue :D Flink du er!

Linn yngstad sa...

For en supertøff lue :-) Strikker du på bestilling? Har en 3 åring som kunne vært tøff i denne :-)

Stor klem fra Linn